Dronningborg Vinimport

Vin fra Alsace til New Zealand

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Fourn, Limoux - Frankrig

fourn
Mousserende vine fra Limoux i den franske del af Pyrenæerne. Området ligger i 450 meters højde og er dermed køligere end ellers i det sydfranske. Siden 1500 tallet er der lavet mousserende vin i dette område. Hoveddruen er Mauzac der giver en karakteristisk charmerende smags- og duftnote af nedfaldne æbler.
Methode Ancestrale er på 100% Mauzac og er den oprindelige måde at lave vinen på og giver en særdeles charmerende og enestående let sødlig mousserende vin.
Blanquette anvender 90% Mauzac og endelig er der Cremant de Limoux med 60% Mauzac, der er den mest moderne vintype af Limoux' moussererende vine. Vinene er for det meste Brut med ca 9 gram restsukker, men der forekommer også mere tørre vine samt Demi-Sec (halv-sød).
Jean-Luc Robert er anerkendt for at være blandt de bedste vinproducenter i Limoux (bl.a. Hugh Johnsons VINÅRBOGEN nævner ham blandt de gode avlere).



You are here: Online butik Fourn, Limoux - Frankrig